Tur att Orlando har Disneyland för basketlaget är inget att glädjas över just nu...

Efter att tillsynes ha varit ett lag på uppgång föll Magic ihop som ett korthus efter en uppmärksammad off-season ifjol. Nu är man återigen i botten av NBA där hoppet ligger i en långsam förändring efter att ha anställt John Hammond (General Manager) och Jeff Weltman (President of Basketball Operations). Det har börjat bra med ett spännande draftval i Jonathan Isaac och ett antal veteraner som anlänt i sommar. En värvning jag personligen gillar är Simmons, som lämnar en anonym tillvaro i San Antonio för att istället komma till Florida där han kommer spela en klart viktigare roll. Han har visat i Spurs att han både kan försvara och göra en del poäng, en solid spelare som kan överraska. En annan spelare som sticker ut är Marreese Speights som efter att ha hoppat runt i NBA bokstavligen flyttat hem till Florida, något han verkar överlycklig över om man får tro hans ord från presskonferensen då han presenterades. Att få in en spelare som verkligen vill vara i detta förmodade bottenlag tror jag är jättepositivt, särskilt när det rör sig om en stabil NBA-veteran.

Trots det positiva som har gjorts i år kommer Magic ändå få se sitt lag kriga för varje seger då man helt enkelt inte är bra nog. Man bygger återigen för framtiden och hoppet sätts till att lagets unga spelare tar ytterligare kliv framåt.

In: Arron Afflalo, Khem Birch, John Hammond (General Manager), Jonathan Isaac (Draft), Wesley Iwundu (Draft), Shelvin Mack, Jonathon Simmons, Marreese Speights, Jeff Weltman (President of Basketball Operations)

Ut: Patricio Garino, Jeff Green (Cleveland), Rob Hennigan (GM), Jodie Meeks (Washington), Anzejs Pasecniks (Philadelphia), Scott Perry (assisterande GM), Ivan Rabb (Memphis), Damjan Rudez, C.J. Watson, Stephen Zimmerman

Nyckelspelare: Nikola Vucevic – Centern från Montenegro har varit en av få ljusglimtar för Orlando de senaste säsongerna. Har efter sin ankomst till NBA positionerat sig som en av ligans bättre centers och bidrar regelbundet med så väl poäng som stabilt försvarsspel.

Kuriosa: Laget har pensionerat tröja nummer 6 för att hedra sina fans (sjättespelaren).

30. Orlando Magic