Välj en sida

Gilbert Arenas var en All-star i NBA tills en konflikt under 2009 skulle komma att påbörja ett snabbt slut på en annars framgångsrik karriär. Huvudpersonen berättade tidigare i veckan vad det egentligen var som hände då han beslutade sig för att ta med vapen till omklädningsrummet.

Under säsongen 2009 valde Gilbert Arenas, då en All-star, att ta med sig skjutvapen till Washington Wizards omklädningsrum vilket fick NBA att stänga av både honom och hans lagkamrat Javaris Crittenton. Det har talats om att orsaken var pengar men i själva verket var det trashtalk vid ett kortspel som föranledde den uppmärksammade incidenten berättar Arenas för Action Network.

Crittenton förlorade redan pengar när Arenas gick med i kortspelet och var rasande över att han fick hoppa in så pass sent.

”Jag kände doften av blod och sa vad jag brukar säga: somna inte nu, åh nej killen kommer att hoppa, hämta piloten! Han var redan rasande men jag tänkte köra min vanliga stil, jag petar på björnen tills hans vaknar.”

Arenas förstod att dåvarande lagkamraten JaVale McGee satt på en bra hand och valde att dra sig ur kortspelet medan han såg på när Crittenton fortsatte att förlora pengar. När McGee inte ville fortsätta spela blev Crittenton upprörd över att inte kunna vinna tillbaka sina pengar. Då fortsatte hånen från Arenas:

”Jag sa till honom: Javaris mannen, jag kommer tända eld på din bil med dig i den, sedan hittar vi en brandsläckare för att hjälpa dig därifrån. Han sa då att han skulle skjuta mig, jag sa då; mannen, jag kommer skaffa dig vapnen så du kan göra det.”

Fyra dagar senare tog Arenas med sig fyra pistoler till Wizards omklädningsrum och resten är som man säger historia. Ingen blev som tur är skadad vid incidenten även om det var en skandal som skakade Wizards och NBA och ledde till att båda spelare stängdes av resten av säsongen. Att säga att Arenas karriär tog slut är kanske en överdrift, han fortsatte trots allt i Orlando Magic även om han aldrig nådde samma höjder som tidigare. Han drogs med skadeproblem och kom aldrig tillbaka till NBA igen efter säsongen 2011/2012. Hans lagkamrat Javaris Crittenton gick en helt annan väg och sitter idag i fängelse för mord vilket han dömdes till 2015.

Det har tidigare talats om att det var spelskulder som låg bakom pistolskandalen men Arenas ville alltså få fram sanningen nu. ”Det handlade om gliringarna medan jag förlorade. Jag är den självskrivne trash-snackaren. Jag kunde ligga back med 40 000 dollar, men om jag irriterade någon så pass mycket att denna tycker det känns som att förlora 20 000, då är jag nöjd. Jag vann, jag känner mig inte som den största förloraren den kvällen…”

Källa: ESPNAction Network

 

Dela det här

Dela